Sociaal Notariaat

Wie zijn wij

Wij zijn een team van vrijwilligers met ervaring op allerlei gebieden. Op de spreekuren en tijdens de vertelmiddagen kom je vooral mij tegen, ik ben Yvonne Vleeshouwers en ik woon in Rosmalen. Sinds 2012 ben ik notaris. Elke dag hoor ik verhalen over leven, liefde, dood en bezit. Ze gaan altijd over mensen: hun hoop en blijdschap, maar ook hun verantwoordelijkheidsgevoel, zorgen of verdriet. Dat maakt mijn werk zo mooi.

Toch is er iets wat me al jaren dwarszit: in Nederland heb je tientallen sociale regelingen – ook voor juridische bijstand – maar niet voor notariële zaken. Wel is er goede hoop dat dat gaat veranderen. Maar afwachten is niet m’n sterkste kant: ik houd van aanpakken. Daarom ben ik in 2023 alvast Sociaal Notariaat Den Bosch begonnen. Achter de schermen krijg ik hulp van geweldige vrijwilligers. Ik wil graag notaris voor iedereen zijn. Ik wil je graag helpen. In Nederland is er nog geen regeling zoals in de sociale advocatuur. Inmiddels is daar in de politiek ook belangstelling voor dus ik hoop dat dat snel gaat veranderen. 

Of het nu wel of niet landelijk geregeld is, ik wil me graag inzetten voor alle inwoners van Den Bosch die een notaris nodig hebben.

Onze overtuiging

Het is fijn als zaken goed geregeld zijn. Dat voorkomt onplezierige verrassingen, misverstanden en ruzie. Toch klopt niet iedereen makkelijk bij een notaris aan. Vooral mensen met weinig geld of opleiding durven die stap vaak niet te zetten. Spijtig, want wij vinden dat iedereen recht heeft op duidelijkheid over van alles rond leven, liefde, dood en bezit. Daarom zijn wij Sociaal Notariaat Den Bosch begonnen. We doen het naast ons ‘gewone’ werk op een notariskantoor. Omdat we in gelijke rechten en kansen geloven.